2012. május 31., csütörtök

Tipp: rántott bodza

Gyors ötlet, részletes recept és fotók nélkül, főzni alapszinten tudóknak! Hétvégén ezerrel ment a bodzavirág szüretelés szörpkészítés céljából és hát jóval többet sikerült szedni, mint amennyire szükség lett volna, ezért anyu fogta és a maradékot kirántotta. Amikor közölte, mire készül kb. olyan fejet vághattam, hogy "miiiicsodaaa?", de komolyan mondom, nagyon pozitívan csalódtam, mert az eredmény, igaz, szokatlan volt, de nagyon nyamm.

A teendő annyi, hogy a megmosott virágot jól belemártjuk egy adag palacsintatésztába, majd forró olajba dobjuk és aranybarnára sütjük. Nem a leglaktatóbb kaja, de csemegének tökéletes.

Az elkészítési folyamatról nem tudok most fotókat közölni, mert Budapest közepén csücsülök és itt nincs erre a célra alkalmas bodza. Ezt a virágot ugyanis érdemesebb mindenféle autóúttól jó távol eső részen szedni, ahol nem kapnak minden nap benzingőzt és egyéb finomságokat az arcukba.

Ha erre van lehetőségetek, azt mondom, bőven megér egy próbát, irány a természet! Ehetitek szilva-, áfonya-, és/esetleg eperlekvárral, szószokkal, mártásokkal, kedvenc körettel. Én múlt hétvégén ezekkel pakoltam tele a tányéromat:

Pulykamell ananászmártással, rizzsel, rántott bodzavirággal


A második nagy kedvenc ebben a kedves kis kajakupacban az ananászmártás. Ki kéri a receptet? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése